Wat is een mandala?

De Mandala (Sanskriet voor cirkel) komt uit het Tibetaans boeddhisme. Het is een Geometrisch patroon dat symbolisch de kosmos uitbeeldt. De Mandala heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.

In Tibet worden de mandalas omgeven met rituele ceremonies en worden ze vervaardigd met kleine korreltjes zand, waarna het later weer ceremonieel wordt vernietigd en aan de natuur (stromend water) wordt teruggeven.

Een mandala; en in het bijzonder het midden, kan tijdens de meditatie de beoefenaar ondersteunen zich te concentreren op de symmetrische geometrische vorm die ervoor zorgt dat de aandacht automatisch op het midden worden gericht.

Na mijn reizen in India, Indonesia en Tibet bedacht ik hoe kan ik deze mandalas vereeuwigen in mijn huis? Zo ben ik mandala stencils begonnen; en nu worden er duizenden mandala stencils gelazerd in Amsterdam en stuur ik deze de hele wereld over.

More Blogs

Verrijk je thuiskantoor met onze XL wandmanden voor meer goede vibes "thuiskantoor decoratie", "positieve werkruimte"

ORGANISCHE VORMIGE RATTAN LAMPEN, HANDGEMAAKT IN BALI, GEMAAKT VAN DUURZAAM RATTAN MATERIAAL